Diodato-avond 30 mei 2017

Op dinsdag 30 mei 2017 spreekt Mathijs van Alstein op de jaarlijkse vriendenavond van de Stichting Diodato, de vriendenstichting van de Haagse Boekerij, over het thema

Wegen en dwaalwegen in de moderniteit.

De strijd om het mens-zijnDe moderne tijd associëren wij met snelheid, innovatie en globalisering. Hierin liggen grote kansen maar ook, zoals alsmaar duidelijker wordt, grote valkuilen. De twintigste eeuw kent wat dit betreft haar gelijke niet: geen enkele eeuw heeft tegelijk zo veel ontwikkeling, als diepe afgronden blootgelegd. Wat is hier gebeurd? Wat heeft hier gespeeld?
In deze voordracht worden een aantal spirituele achtergronden van de moderniteit toegelicht. Pas vanuit deze achtergronden wordt het mogelijk onze wereld te begrijpen en ons te oriënteren in een ontwikkeling, die nog steeds op de rand van haar ontsporing balanceert.

Mathijs van Alstein (1976) studeerde filosofie in Antwerpen en Brussel. Hij promoveerde in 2005 met een proefschrift over Martin Heidegger. Sinds 2010 is hij priester in De Christengemeenschap. Hij werkt in Zeist. Hij schreef het boeiende nawoord bij De strijd om het mens-zijn, een bundel voordrachten van Rudolf Steiner over de achtergronden van het wereldgebeuren van de afgelopen 150 jaar.

Lokatie: De Zalen / Studiecentrum voor Antroposofie, Riouwstraat 1, 2585 GP Den Haag
Tijd: inloop 19.30 uur – voordracht 20.00 uur
Toegang: € 6,00 – vrienden gratis toegang

De Haagse Boekerij is uiteraard aanwezig met een uitgebreide boekentafel. En er is koffie, thee en een drankje na afloop.