Diodato-avond 27 maart 2024

Op woensdag 27 maart spreekt Willem Beekman op de jaarlijkse vriendenavond van de Stichting Diodato, de vriendenstichting van de Haagse Boekerij, over het thema

De compositie van de natuur

In zijn boeken onderzoekt Beekman de grotere verbanden en relaties in de natuur. Die wijzen eerder op een compositie dan op een toevalligheid. Het inmiddels versleten wereldbeeld waarin alle fenomenen worden verklaard uit blind toeval onder niemands verantwoordelijkheid, mag volgens hem worden vervangen door een beeld waarin componist en dirigent aanwezig zijn in de natuur. Voorlopig wordt daar het woord ‘bewustzijn’ voor gebruikt. Ontwikkeling en schoonheid horen tot de trefwoorden van deze kracht in de natuur.

In de presentatie gebruikt Beekman voorbeelden uit zijn boeken over de levende natuur, de astronomie (zon, maan, sterren) en de mineralenwereld. Ze zijn verschenen bij uitgeverij Christofoor.

Willem Beekman (1950) is bioloog, met een passie voor sterren en stenen. Hij werkte vele jaren in het onderwijs (van middelbaar tot universitair), was directeur van de Hortus Botanicus in Amsterdam en veelgevraagd spreker op congressen in het bedrijfsleven en bij overheidsinstellingen. Momenteel is hij fulltime schrijver en tekenaar.


Locatie: Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1, 2585 GP Den Haag
Tijd: inloop 19.45 uur – voordracht 20.00 uur
Toegang: € 6,00 – vrienden gratis toegang

Na de pauze zullen zowel het bestuur van de stichting als Anna en Judith verslag doen over het afgelopen jaar en de vooruitzichten voor komend jaar.

Uiteraard is er ook een uitgebreide boekentafel. En er is koffie, thee en een drankje na afloop.