Diodato-avond 13 mei 2015

Schoorel: BeeldschermbeeldenOp woensdag 13 mei 2015 spreekt Edmond Schoorel op de jaarlijkse vriendenavond van de Stichting Diodato, de vriendenstichting van de Haagse Boekerij, over het thema van zijn boek Beeldschermbeelden. Opvoeden in het digitale tijdperk.

Over het boek:
Bent u wel eens bezorgd over de avonturen van uw kinderen op het internet? Vraagt u zich wel eens af of u nog wel een geschikte opvoeder bent in deze snelle digitale wereld? Probeert u ook een evenwicht te vinden tussen modern en kritisch? Edmond Schoorel geeft in dit boekje een rondleiding langs de achtergronden, werkingen en bij werkingen van de moderne media. Als je vindt dat je tegenwicht moet geven, geeft hij daarvoor richtingaanwijzers. Als je de moderne media omarmt, laat hij je meedenken over de gevolgen voor de opvoeding. Dit boek is geen handleiding, daar is het veel te grondig voor en er staat ook niet in wat je precies moet doen om het goed te doen. Maar het geeft je wel een volledig overzicht en handvatten om je eigen keuzes te kunnen maken.

edmond_schoorelEdmond Schoorel studeerde medicijnen in Groningen en specialiseerde zich tot kinderarts in Rotterdam en Leiden. Hij was van 1990 – 1993 een van de kinderartsen van de Willem Zeylmans van Emmichovenkliniek. Vanaf 1996 als kinderarts verbonden aan het Kindertherapeuticum in Utrecht, sinds 2008 in Zeist. Daarnaast als regulier werkend kinderarts verbonden aan het Diakonessenhuis. Boeken: Warmte; De eerste zeven jaar; Mede-auteur van: Dokter wat ik nog vragen wou; Leren, op weg naar een antroposofische leertheorie; Pedagogie, een kunst een kunde; Het dilemma van de morele opvoeding.

Lokatie: De Zalen / Studiecentrum voor Antroposofie, Riouwstraat 1, 2585 GP Den Haag
Tijd: 20.00 uur
Toegang: € 6,00 – vrienden gratis toegang

De Haagse Boekerij is uiteraard aanwezig met een uitgebreide boekentafel. En er is koffie, thee en een drankje na afloop.